dimecres, d’octubre 24, 2012
Maria Badia deixa la delegació del PSOE a Brussel·les per la carta sobre les amenaces militars (VILAWEB, 24-10-2012)
Maria Badia deixa la delegació del PSOE a Brussel·les per la carta sobre les amenaces militars
Diu que no vol perjudicar tota la delegació dels socialistes espanyols
L'eurodiputada del PSC Maria Badia ha presentat avui la dimissió com a secretària general de la delegació del PSOE al parlament europeu, segons que ha informat el president de la delegació, Juan Fernando López Aguilar. Badia, que continuarà a l'escó, ha pres la decisió per la carta que va enviar, juntament amb altres eurodiputats catalans, a la vice-presidenta de la comissió europea, Viviane Reding, per denunciar les amenaces espanyoles d'intervenció militar a Catalunya.
Badia diu que dimiteix per la possibilitat que 'l'impacte' de la iniciativa i 'les versions' que en puguin donar alguns mitjans de comunicació, puguin afectar tota la delegació espanyola a l'eurocambra. Aquesta decisió coincideix amb el dia en què alguns mitjans espanyols, especialment El Mundo, s'han fet ressò de la carta i han començat una campanya contra els eurodiputats que la van signar.
Que la UE que retiri el dret de vot d'Espanya, si continuen les amenaces
Segons la carta personalitzada a Viviane Reding que va enviar Badia, juntament amb Ramon Tremosa (CiU), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (en representació d'ERC), Espanya podria perdre els drets que té com a estat membre de la UE, incloent-hi el dret de vot al consell, si continuen les amenaces militars contra Catalunya i el govern espanyol no les atura. Aquesta és la disposició de l'article 7 del Tractar de Lisboa.
En concret, li demanen que es pronunciï públicament contra la possibilitat que durant el procés català un estament de l'exèrcit vulgui fer servir la força contra la població catalana.
Diu la carta:
'La Unió Europea, que acaba de rebre el Premi Nobel de la Pau 2012, estableix en els articles 2 i 3 del Tractat de la Unió, que la pau és una de les seves finalitats. És, per tant, fonamental que la Comissió Europea, com a institució que vetlla pels Tractats de la Unió, es pronunciï públicament exigint la retirada del debat públic de tota amenaça militar o de l'ús de la força armada com a via de resolució d'aquest conflicte polític, especialment tenint en compte que cap representant del govern espanyol no ha desqualificat públicament aquestes declaracions bèl·liques, i això que algunes de les associacions que s'han pronunciat representen militars en actiu.'
I encara: 'Recordem que l'article 7 del TUE estableix un procediment de control i de recomanacions, que pot conduir a la suspensió del dret de vot d'un estat al Consell, que s'ha d'aplicar si hi ha 'risc clar de violació greu i persistent dels valors comuns'. Us demanem, doncs, que avalueu els riscos reals d'una possible intervenció militar a Catalunya i el to que utilitzen membres del Partit Popular espanyol i del govern d'Espanya. La Comissió Europea ha de ser capaç de determinar quan ha d'incoar-se el procediment de l'article 7 contra l'estat espanyol, si aquest no respon democràticament a les demandes ciutadanes.'
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada